Minibasket

Kosár tartalma 0 termék
Összesen 0 Ft
bezar
A termék sikeresen a kosárba került!

V. NYUGAT-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS INNOVÁCIÓS KIÁLLÍTÁS ÉS TALÁLMÁNYI VÁSÁR GYŐRBEN

Nagy sikerrel került megrendezésre az V. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár a győri Széchenyi István Egyetemen, 2014. április 9-én. Az egyetem Tudásmenedzsment Központja, az Universitas-Győr Nonprofit Kft. és a Pannon-Novum Nonprofit Kft. szervezésében megrendezett kiállításon 29 standon 33 kiállító mutatta be legújabb találmányait, újításait, innovációit. A nagyközönség számára is attraktív rendezvényen a látogatók megismerkedhettek többek között egy innovatív joghurt készítési módszerrel, szuperkönnyű napelemes sportautóval, okos pendrive-al, alternatív hajtású járművekkel, a használt nyomtató tonerek újrahasznosítási lehetőségeivel. Láthattak gyerekeket programozásra tanító játékokat és a már most is világszerte keresett EMS technológiával működő XBody fitness gépeket. A rendezvényen a szervezők a gyerekekre is gondoltak, akiknek a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ látványos és érdekes tudományos kísérletekkel, bemutatókkal készült, továbbá az egyetem hallgatóinak segítségével kipróbálhatták a tésztahídépítést. A kiállítást kísérő programok részeként a Pannon Novum Nonprofit Kft. által életre hívott Zéró Emissziós Platform is bemutatta a károsanyag- kibocsátásmentes közlekedés modelljét. Az egyedi mobil napelemes töltőállomás és két elektromos kerékpár segítségével élőben modellezték, miként lehet a városi járműveket megújuló energiaforrásokkal táplálni és így környezetbarát alternatívát nyújtani a jelenleg használt közlekedési módokhoz képest. Ugyancsak szabadtéren, az egyetem elkülönített parkolójában lehetett megtekinteni több, elektromos meghajtásúra átépített oldtimer autót is a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ közreműködésével.

A rendezvényt a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben szervezett színes szakmai program kísérte, melynek középpontjában az egyetem és a vállalatok együttműködési lehetőségei, kapcsolatai álltak. A program előadója volt Spaller Endre a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke, Dr. Nikodémus Antal az NGM Innovációs és K+F főosztályvezetője és Dr. Földesi Péter a Széchenyi István Egyetem Rektora. Spaller Endre előadásában külön kiemelte az egyetemek meghatározó szerepét egy jól működő start up ökoszisztéma létrehozásában. A szakmai program részeként bemutatkozott a több mint 18 éve működő Practing program és a Menedzser Útlevél program is.

A hagyományokhoz híven szakmai díjat és közönség díjat is átvehetett egy-egy kiállító. A szakmai díjat az XBody Hungary Kft sporteszközei érdemelték ki, amelyek minimális edzési idővel biztosítanak teljes testedzést, míg a legtöbb közönségszavazatot a közönséget szó szerint „megetető", házi fermentáció útján egy porkeveréket tejjel keverve joghurtot előállító Techmaster Kft. képviselője vehette át.

A 2014-ben megvalósult kiállításról további információk, fotók a www.univgyor.hu oldalon találhatók.

A rendezvény Európai Uniós támogatásból, a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0056 projekt keretében valósult meg.

Képek a kiállításról