Minibasket

Kosár tartalma 0 termék
Összesen 0 Ft
bezar
A termék sikeresen a kosárba került!

TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2013-0003

A projekt neve

Hungarian Online University – Ágazati informatikai együttműködés létrehozása az új típusú e-learning alapú képzések hazai és nemzetközi elterjesztésére

A projekt azonosítója

TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV-2013-0003

A projekt célja

A Széchenyi István Egyetem vezetésével konzorcium jött létre az Óbudai Egyetem Alba Regia Központja, a Dunaújvárosi Főiskola, az Eszterházy Károly Főiskola, ill. az Universitas-Győr Nonprofit Kft. között. A konzoricum legfőbb céljául azt tűzte ki, hogy közösen létrehozzák a Hungarian Online University-t (HUNline), amely által egy alkalmazott informatikai ágazati együttműködést alapoznak meg, s amely koordinálásával közösen jelennek meg Európa és a világ oktatási piacán. A projekt során angol és német nyelvű új típusú e-learning tananyagok fejlesztése valósul meg (Járműmérnök Msc, Műszaki menedzser Bsc, Mérnöktanár Msc pedagógiai és szakmai pedagógiai modul), valamint egy olyan moodle alapú, a hazai tanulmányi információs rendszerekhez integrált Learning Managment System kialakítása, amely lehetővé teszik külföldi hallgatók magyarországi továbbtanulását. A rendszer kialakítása során kiemelt szerepet kap a tananyagfejlesztésben és oktatásban részt vevő oktatók kompetenciájának fejlesztése, az Intézményfejlesztési Tervekben megfogalmazott szervezetfejlesztési és stratégiai célok elérése, a nemzetközi versenyképesség növelése a hallgatói szolgáltatások, ill. a karrier- és életpályatervezési tevékenység fejlesztése által. Az egyes részterületeken a konzorciumi partnerek tevékenységeiket összehangolva valósítják meg.

Az együttműködés eredményeként létrejövő új típusú szabványosított tananyag fejlesztési folyamatok hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövőben új képzéseket, tananyagokat lehessen ebbe a nemzetközi csatornába bekapcsolni, és természetesen lehetőséget biztosít további felsőoktatási intézmények csatlakozására is.

A nemzetközi beágyazottság növelésének érdekében a HUNline-t csatlakoztatni szeretnénk már meglévő online felsőoktatási intézményi együttműködéshez, az European Virtual Academyhez.

A projekt időtartama

2013. április 15 – 2015. április 14.

Az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatás összege

1.379.005.581 Ft

A projekt teljes költsége

1.379.005.581 Ft

Universitas-Győr Nonprofit Kft. költségvetése

192.364.960 Ft

Kedvezményezett

Universitas–Győr Nonprofit Kft. (konzorciumi partner)
9026 Győr, Egyetem tér 1.
Széchenyi István Egyetem (konzorciumvezető)
9026 Győr, Egyetem tér 1.
Dunaújvárosi Főiskola (konzorciumi partner)
2400 Dunaújváros, Táncsics Mihály utca 1/A
Eszterházy Károly Főiskola (konzorciumi partner)
3300 Eger, Eszterházy tér 1.
Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központ (konzorciumi partner)
8000 Székesfehérvár, Budai út 45.