Minibasket

Kosár tartalma 0 termék
Összesen 0 Ft
bezar
A termék sikeresen a kosárba került!

TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0005

A projekt neve

Térségi munkaerő-piaci alkalmazkodás és előrejelzés intézményi döntéshozatali szervezeti rendszerrel összefüggő fejlesztése valamint nemzetközi versenyképesség javítása a Széchenyi István Egyetemen.

A projekt azonosítója

TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0005

A projekt célja

A Széchenyi István Egyetem a képzési és munkaerő-piaci tapasztalatai alapján egy teljes átfogó fejlesztést kíván megvalósítani. Célunk a munkaerő-piaci keresleti és kínálati oldal összehangolása, a szakmai gyakorlatok támogatása, megbízható minőségirányítási és információs rendszer létrehozása, a hallgatói és oktatói szolgáltatások színesítése és továbbfejlesztése, elégedettségi vizsgálatok és az e-learning rendszer modernizálása és az intézmény nemzetközi versenyképességének javítása.

A projekt időtartama

2010. június 1. - 2012. május 31.

Az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatás összege

590.702.244 Ft

A projekt teljes költsége

621.791.836 Ft

Universitas-Győr Nonprofit Kft. költségvetése

40.158.800 Ft

Kedvezményezett

Széchenyi István Egyetem (Konzorciumvezető)
9026 Győr, Egyetem tér 1.
Universitas–Győr Nonprofit Kft. (Konzorciumi partner)
9026 Győr, Egyetem tér 1.
Practing Alapítvány (Konzorciumi partner)
9026 Győr, Egyetem tér 1.
Universitas-Győr Alapítvány (Konzorciumi partner)
9026 Győr, Egyetem tér 1.

A projekt bemutatása

A Széchenyi István Egyetem kiemelt célkitűzése a munkaerőpiac elvárásaihoz való igazodás fejlesztése, az eddigi törekvések tökéletesítése. Ennek érdekében a projekt keretében teljes képzési monitoringjára kerül sor a partnervállalatok bevonásával, megvalósul a Practing gyakorlati képzési program kiterjesztése, ezzel egyidejűleg vállalati mentorrendszer kerül kialakításra, valamint szimulációs gyakorlati képzéseket indít az egyetem.

Az intézményirányítás területén új minőségirányítási, folyamatmenedzsment- és kockázatmenedzsment rendszer, valamint az előző TÁMOP 4.1.1 konstrukciójú pályázatban megvalósuló Vezetői Információs Rendszer (VIR) elemző funkcióját kiegészítő tervezői modul kerül bevezetésre.

A hallgatói és oktatói szolgáltatások fejlesztése területén fontos törekvés a hallgatói elektronikus információs terek további fejlesztése, az egységesített tantárgyi követelmények hallgatói adatbázisába integrálása, a hallgatói tanulmányi előmenetel sikerességét segítő kézikönyv és interaktív CD készítése, tantárgyi felzárkóztatás a problémás tantárgyak területén, valamint az e-learning rendszer kiegészítő fejlesztése.

A nemzetközi versenyképesség fejlesztéséhez elengedhetetlen az intézményi szolgáltatások angol nyelvű rendelkezésre állásának biztosítása, a munkatársak nyelvi készségének fejlesztése, valamint oktatóink külföldi vendégoktatásának támogatása, továbbá az egyetemi honlapok angol nyelvű felületének kialakítása.

A projekttevékenység részeként a célokhoz kapcsolódó épület-felújítás révén különböző minőségirányításhoz, munkaerő-piaci kapcsolattartáshoz szükséges szolgáltató terek, illetve a munkaerő-piaccal való kapcsolattartást és a vállalatalapítást segítő szolgáltatások irodái kerülnek kialakításra.