Minibasket

Kosár tartalma 0 termék
Összesen 0 Ft
bezar
A termék sikeresen a kosárba került!

GINOP-2.3.4-15 – 2016-00003

A projekt neve

Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ a Széchenyi István Egyetemen

A projekt azonosítója

GINOP-2.3.4-15 – 2016-00003

A projekt célja

A projekt célja a Széchenyi István Egyetem szellemi és laboratóriumi infrastruktúrájára alapozottan egy olyan jövőbemutató elméleti és gyakorlati elemeket magába foglaló együttműködés, melyben az ipar meghatározó szereplőivel az IPAR 4.0 irányelvei mentén, kétirányú technológiai transzfer tud kialakulni. A projekt további kiemelt célja az így felhalmozódott tudásanyag átadása a hazai KKV szektor szereplői számára, elősegítve azzal felzárkózásukat a külföldi versenytársakhoz képest, megerősítve pozíciójukat a hazai beszállítói piacon.

A projekt időtartama

2016.09.01 - 2021.08.31

Az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatás összege

6 254 379 595 Ft

A projekt teljes költsége

6 399 379 502 Ft

Universitas-Győr Nonprofit Kft. költségvetése

572 046 675 Ft

Universitas-Győr Nonprofit Kft. számára nyújtott támogatás intenzitása

        100%

Kedvezményezett

Széchenyi István Egyetem (konzorciumvezető)
Universitas–Győr Nonprofit Kft. (konzorciumi partner)

A projekt bemutatása

A projekt kiemelkedő, több szakterület szereplőinek együttműködésében létrejövő, K+F+I eredmények gazdasági hasznosítását tűzte ki célul. Megvalósításának bázisát az egyetem szellemi erőforrásai és laboratóriumi infrastruktúrája adja, amelyet tudatos fejlesztésekkel alkalmassá kell tenni, hogy oktatási és kutatási alapfeladatain túlmenően megfeleljen a regionális gazdaság által támasztott igényeknek és hatékony tudás- és technológiatranszfert valósítson meg. A FIEK kétirányú technológiai transzfert valósít meg: fejlesztési ötletek az iparból, kívülről származnak, az ipari kihívásokra ad választ kutatási tevékenységével, illetve az egyetemen létrejövő eredményeket közvetíti a vállalkozások felé. A K+F tevékenység nem korlátozódhat az ipar által operatívan felvetett, konkrét gyártási folyamatokhoz kapcsolódó területekre. A társadalom, a gazdaság stratégiai, nem a mindennapi feladatokhoz kapcsolódó kérdéseit az Egyetemnek fel kell vetnie, és meg kell kísérelnie az ipari szereplőkkel együtt megválaszolni.

A projekt részterületei:
  1. Az automatizált járműrendszerek alkalmazásának jogi kérdései
  2. Elektromobilitás kutatócsoport létrehozása
  3. Infokommunikációs technológiák – IKT kutatócsoport létrehozása
  4. Logisztika, csomagolástechnika
  5. KKV-k nemzetközi versenyképességét támogató szolgáltatások fejlesztése
  6. Hallgatói innováció – öntevékeny hallgatói közösségek fejlesztési tevékenységének támogatása

A projekt főbb kutatási fókuszpontjai egy irányba mutatnak, egy termelési lánc mentén elhelyezhető részfolyamatokhoz kapcsolódnak: tervezés (elektromobilitás); gyártás (infokommunikációs technológia) és szállítás (csomagolástechnika, logisztika). A horizontális fókuszpont az Egyetem szolgáltatói profilját, a hallgatói innovációs tevékenységet, és a KKV-k nemzetközi versenyképességét erősíti, miközben a 3 kutatási fókusz eredményességét támogatja.