Minibasket

Kosár tartalma 0 termék
Összesen 0 Ft
bezar
A termék sikeresen a kosárba került!

TÁMOP-4.2.3-08/1-2008-0011

A projekt neve

SZiENCE4YOU – Tudás- és tudomány disszemináció a Széchenyi István Egyetemen.

A projekt azonosítója

TÁMOP-4.2.3-08/1-2008-0011

A projekt célja

A Széchenyi István Egyetem kutatás-fejlesztési (K+F) és innovációs eredményeit megismertetni a hazai és nemzetközi közvélemény, ezen belül kiemelten a gazdasági szektor és a továbbtanulás előtt álló fiatalok minél szélesebb körével. A projekt megvalósítása hozzájárul ahhoz, hogy erősödjön az intézmény műszaki, társadalom- és egészségtudományi területeken elért sikereinek elismertsége, fokozódjon a társadalom, ezen belül kiemelten a helyi közösségek érdeklődése a különböző tudományterületek iránt, valamint hasznosuljanak az elért tudományos eredmények.

A projekt időtartama

2009. október 1. – 2011. október 31.

Az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatás összege

87.975.000 Ft

A projekt teljes költsége

103.500.000 Ft

Universitas-Győr Nonprofit Kft. költségvetése

36.234.000 Ft

Kedvezményezett

Széchenyi István Egyetem (konzorciumvezető)
9026 Győr, Egyetem tér 1.
Universitas–Győr Nonprofit Kft. (konzorciumi partner)
9026 Győr, Egyetem tér 1.

A projekt bemutatása

Projektünk első fázisában a Széchenyi István Egyetem tudománykommunikációs stratégiájának megalkotását és megvalósítását tűztük ki célul. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy partnereink számára megismerhetővé tegyük képességeinket, így minél többen felismerjék az intézményünk által kínált együttműködési lehetőségeket.

Ez a feladatcsoport három pillérre támaszkodik.

A tartalomfejlesztés körébe tartozik az egyetem tudományos eredményeit bemutató kiadványok elkészítése, illetve mindezek kommunikációs felületének biztosításaként egy internetes portál létrehozása, amely az egyetem tudományos kirakataként fog működni a jövőben.

A projekt fontos célcsoportját jelenti a lehető legszélesebb értelemben vett közvélemény: a második fejlesztési elem keretében valamennyi érdeklődő számára lehetőséget nyújtunk arra, hogy a Tudomány Győrben Mindenkinek program előadás-sorozatai, a Széchenyi Tudományos Est és a középiskolásoknak szóló jUNIor Egyetem révén betekintést nyerjen egyetemünk tudástárába, s új, érdekes és értékes ismeretekkel gazdagíthassa saját szellemi kincstárát. Törekvésünk találkozott két győri szervezet, a Lapcom Kft. és a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara hasonló szándékával – az ő közreműködésükkel, projektünkhöz kapcsolódva kerül megrendezésre hasonló tematikával a Nyugdíjas Egyetem.

Az említett előadások mellett a projekt során négyszer rendezzük meg a Kiskutatók Napját.

A hallgatói tehetséggondozás terén is fontos lépéseket teszünk. Tudományos és Innovációs Versenyt hirdetünk, szakkollégiumok, doktori iskolák és további szakmai szervezetek munkáját támogatjuk, valamint nemzetközi Tudományos Diákköri Konferenciát szervezünk, s mindezen feladatokba a PhD-hallgatókat is bevonjuk.

További információ: a tamop423.sze.hu oldalon