Minibasket

Kosár tartalma 0 termék
Összesen 0 Ft
bezar
A termék sikeresen a kosárba került!

EFOP-3.5.1-16-2017-00013

A projekt neve

Duális és kooperatív felsőoktatási képzések és ezeket támogató szolgáltatások fejlesztése a Széchenyi István Egyetemen

A projekt azonosítója

EFOP-3.5.1-16-2017-00013

A projekt célja

A jelen kor követelményeinek megfelelően a Széchenyi István Egyetem nagy hangsúlyt kíván fektetni a gyakorlati/gyakorlatias oktatási környezet kialakítására. A duális képzés fejlesztése keretében kívánja bevezetni a jövőbemutató VR tér alapú oktatást, melynek köszönhetően egy magasabb színvonalú oktatási, infrastrukturális környezet kerül kialakításra. Ezen fejlesztés keretében sor kerül a tantárgyak modernizációjára, oktatói továbbképzésekre, valamint olyan akkreditált ipari partnerek bevonására, melyek gyakorlati képzést biztosítanak a rendszerben tanuló hallgatók számára.
A program megismerésére és népszerűsítésére az évente egy alkalommal megrendezésre kerülő Duális Innovációs Nap keretében nyílik lehetőség, ahol az egyetemi oktatók, hallgatók és az ipari partnerek workshop-ok keretében kapnak lehetőséget a tapasztalatcserére.

A projekt időtartama

2017.03.01 - 2021.05.29.

Az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatás összege

367 920 781 Ft

A projekt teljes költsége

369 998 669 Ft

Universitas-Győr Nonprofit Kft. költségvetése

83 636 828 Ft

Kedvezményezett

Széchenyi István Egyetem (konzorciumvezető)
Universitas–Győr Nonprofit Kft. (konzorciumi partner)

A projekt bemutatása

A projekt keretében az alábbi pillérek mentén történik a duális képzési szolgáltatások fejlesztése:

  1. Alaptantárgyak fejlesztése. A projektelem keretében létrejön egy virtuális keretrendszer, egy olyan VR alapú intézmény – a valós intézményi épület vagy tér analógiájára –, amely az egyetem oktatási rendszerének megfelel, és abban tanórák, tudástárak találhatóak meg. Fejlesztésre kerül a VR-Hunline integrált kapcsolat is, miszerint az eddig felhalmozott tudás átmentésre kerül a VR terekbe. Mindemellett lehetőség lesz arra is, hogy a VR oktatási platformba külső helyszín is bekapcsolhatóvá váljon.
  2. Adminisztráció fejlesztése. A duális képzésben résztvevő ipari szakembereknek készül egy módszertani kézikönyv. Ez a résztvevő vállalkozások oldaláról gyűjti össze azokat a gyakorlati tapasztalatokat, amelyek a képzési forma bevezetéséhez, működtetéséhez nyújtanak segítséget a többi vállalkozásnak.
  3. A partnereknél zajló duális képzés módszertani fejlesztése Az egyetem célul tűzte ki, hogy a képzéseibe egyre több ipari tapasztalattal rendelkező szakembert vonjon be, ezzel is növelve a képzések gyakorlatorientáltságát. A projektelem keretében zajlik a mentorok képzése, felkészítve őket a duális hallgatók oktatására.
  4. Duális hallgatók identitásának erősítése. A duális hallgatók kevesebbet vannak fizikailag jelen az egyetemen, mint a hagyományos képzésben résztvevő hallgatók. Ennek megfelelően az intézményhez való kötődésük kialakítására és későbbi fenntartására kiemelt figyelmet kell fordítani, tehát mind a felsőoktatási intézményhez, mind a duális vállalathoz ki kell alakítani a kötődésüket. A tevékenység keretében félévente egy rendezvényre kerül sor.
  5. Duális képzés népszerűsítése A projektben a duális képzés kommunikációja is kiemelt hangsúlyt kap. Ennek fontos eleme a Duális Képzési Nap, ahol a felvételizők megismerkedhetnek a duális képzés sajátosságaival, a duális vállalati partnerekkel és az egyetemmel. A Duális Innovációs Nap egy workshop keretében támogatja a tapasztalatcserét a duális vállalati partnerek között, illetve nyújt információt a vállalatoknak.