Minibasket

Kosár tartalma 0 termék
Összesen 0 Ft
bezar
A termék sikeresen a kosárba került!

Innovációs kiállítás és Találmányi Vásár Győrben

Negyedik alkalommal került megrendezésre a IV. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár a győri Széchenyi István Egyetemen, 2013. április 10-én. A Széchenyi István Egyetem, az Universitas-Győr Nonprofit Kft. és a Pannon-Novum Nonprofit Kft. szervezésében megrendezett kiállításon több, mint 30 kiállító mutatta be találmányait, újításait, innovációit. A rendezvényen a nagyközönség megismerkedhetett többek között:

  • innovatív vállalatirányítási rendszerrel,
  • rendszámfelismerő rendszerrel,
  • alternatív hajtású járművekkel,
  • újrahasznosított anyagokból készült kreatív megoldásokkal,
  • egyedi készítésű logikai fájátékokkal, vagy akár
  • gyümölcslé csapoló berendezéssel.

A rendezvényen a szervezők a gyerekekre is gondoltak, akiknek a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ tudományos kísérletekkel és bemutatókkal készült, továbbá kipróbálhatták a tésztahídépítést a gyakorlatban és próbára tehették logikai képességeiket is, a Linka Játékcsalád segítségével.

A rendezvényt szakmai program és egy poszterkiállítás is kísérte. A szakmai program az idei évben innovatív KKV-k számára elérhető üzleti tanácsadásra és forrásteremtésre, illetve finanszírozási lehetőségekre fókuszált. Ennek keretében, a résztvevők a Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, a PricewaterhouseCoopers, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, és a Prosperitás Kockázati Tőkealapkezelő előadását is hallhatták a témában, valamint személyes egyeztetéseket is folytathattak velük. Az érdeklődők a délután folyamán a Menedzser Útlevél Program workshopján is résztvettek.

A rendezvényt kísérő poszterkiállításon a látogatók a Széchenyi István Egyetem kutatócsoportjainak, kutatóközpontjainak, egyéni oktatóinak, illetve PhD hallgatóinak 14 különböző kutatási projektjét ismerhették meg.

A hagyományokhoz híven, szakmai-, és közönségdíjat is átvehetett egy-egy kiállító. A szakmai díjat a Fülöp Manufaktúra háromkerekű, idősek számára készülő közlekedési eszközei érdemelték ki, míg a közönségdíjat az alternatív hajtású gépjárművek fejlesztésével foglalkozó Willisits Team képviselője vehette át. A kiállítás 2014-ben is megrendezésre kerül - április második szerdáján, a Széchenyi István Egyetemen -, amire már most várják a szervezők az érdeklődő kiállítókat. A rendezvény a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0056 projekt keretében valósult meg.

Képek a kiállításról